In Basisproduct, Boekdruk

letterpress bij Drukkerij RAD DordrechtMet oude techniek hedendaagse indruk maken

De techniek is oud, maar het resultaat wordt vandaag de dag meer dan gewaardeerd. Drukwerk met letterpress kan je voelen. Dat is in deze tijd van beeldschermen uitzonderlijk en exclusief. Daarom kan je de inspirerende voorbeelden van letterpress drukwerk het beste bij ons op de drukkerij komen bekijken.

De mogelijkheden van onze Heidelberger degelpersen

Letterpress druk op grijsbord geboortekaartje

Letterpress druk op grijsbord

Letterpress: is een andere benaming voor boekdruk of hoogdruk. Bij letterpress wordt niet alleen het beeld op papier gezet, maar bij de juiste papierkeuze wordt het beeld er ook ingedrukt. Dat geeft het speciale karakter van letterpress.

Foliedruk: met een hoogdrukvorm wordt met warmte en hoge druk glanzende folie op het papier overgebracht. Goud, zilver, wit of metallic kleuren, voorbeelden zijn voorhanden. We gebruiken deze techniek niet alleen omdat het heel mooi werkt, maar ook als echtheidskenmerk bij waardedocumenten zoals diploma’s.

 

blinddruk_kertkaart

Blinddruk op kerstkaart

Blinddruk is eigenlijk hetzelfde als letterpress, alleen wordt er geen inkt op het papier gezet tijdens het drukken. Slechts een fraaie indruk blijft in het papier achter. Ook hierbij is de papierkeuze belangrijk.

Pregen: hierbij wordt het beeld met twee vormen (patrijs en matrijs) in het papier omhoog gedrukt. Ook deze techniek wordt gebruikt als beveiliging van drukwerk omdat deze ook niet te kopiëren is. Het kan worden toegepast in een groter aanbod aan papiersoorten. Het is ook prachtig toe te passen in combinatie met foliedruk. Bekijk hier de film.

Stansen: met een stansmes wordt uit het papier een vorm ‘gesneden’. Door de hoge druk wordt het mes in de stansvorm door het papier gedrukt. Stansen wordt toegepast voor doosjes, labels, opvallende mailings en iedere vorm van papier die niet haaks en recht is.

Rillen: dit gaat vaak in combinatie met stansen. Het papier wordt dan niet gesneden, maar ingeduwd waardoor het papier of karton op die plaats netjes kan worden gevouwen.

Inzet van de letterpress technieken

hier boven staat een uitleg over technieken. Wat we daar mee maken? Huwelijks- en geboortekaarten naar eigen ontwerp. Kerstkaarten, exclusieve visitekaartjes, menukaarten, labels en nog veel meer. Met een eindproduct in gedachten kunnen wij je adviseren over papiersoorten en de inzetbaarheid van deze technieken. In combinatie met diverse afwerkingsmogelijkheden, maken we indruk met drukwerk!

foliedruk-als-echtheidskenmerk beveiliging

Foliedruk op diploma

preeg-visitekaartje

Preeg in visitekaartje

labels

Letterpress en stans voor labels

Letterpress kaart voor save the date bij drukkerij RAD

Letterpress / foliedruk kaart voor save the date

Ik heb een vraag:

Not readable? Change text. captcha txt
%d bloggers liken dit: